‘Visueel aantrekkelijke film ontstijgt de televisiedocumentaire en het doordachte sounddesign maakt de belevingswereld van de sporters bijna voelbaar.’ – ★★★★ AD
'Schitterend zwemdrama' - ★★★★ Volkskrant
‘Een indringend kijkje in de wereld van topsport.’ – Metro
‘0,03 seconde gaat over de obsessieve gedrevenheid van de topsport, en hoe dat toch niet per se volstaat.’ – ★★★★ NRC
0,03 seconde geeft een indringende kijk in de harde wereld van topsport. Documentairemaakster Suzanne Raes volgt onder andere topzwemmers Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren.
De zwemmers bereiden zich voor op de voor hen allesbeslissende race van de Olympische Spelen van 2016, elk op hun eigen manier en onder begeleiding van uiteenlopende coaches: een strenge strijder, een rekenmeester en een betrokken en gedreven vriend. Talent, afzien en gedrevenheid kunnen het verschil maken, maar een garantie op succes is er niet. De internationale concurrentie is enorm, en de verschillen zijn minimaal. Een honderdste seconde voorsprong op je tegenstanders kan eeuwige roem betekenen, maar een honderdste seconde achterlopen op je tegenstanders dus een roemloze afgang. Allemaal azen de zwemmers natuurlijk op het ultieme succes, maar ze worden niet allemaal met succes beloond. Desondanks blijkt winnen en verliezen, vreugde en verdriet en vervulling en leegte dichter bij elkaar te liggen dan gedacht.
regie: Suzanne Raes
research: Monique Lesterhuis
productie: Fabie Hulsebos
camera: Jean Counet, Wiro Felix, Victor Horstink
geluid en sound design: Alex Booy
montage: Elja de Lange
muziek: Wouter van Bemmel
omroep: NTR/NOS
distributie: Cinema Delicatessen
met steun van hetMediafonds en het Nederlands Film Fonds
(C) 2017 Docmakers

You may also like

Back to Top